Könnyű nyári burgonyasaláta
Finom, friss, teljesen zsírmentes és mégis csábítóan krémes. A bécsi burgonyasaláta üdítő nyári változatát a krémesre turmixolt főtt burgonya és a zöldségalaplé teszi selymesen mártásossá.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db közepes burgonya
1 db közepes alma
1 db szárzeller
1 db újhagyma
1-1,5 dl zöldség alaplé (vagy zsírmentes húsleves)
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor
Só, bors
Elkészítés folyamata:
Burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk (ha apró újburgonyából készítjük, ez a lépés el is maradhat) és kihűtjük. 3 darabot felkarikázunk, vagy kockázunk.
Almát, zellert, újhagymát tetszőlegesre aprítjuk és a burgonyához adjuk.
1 darabot a meleg alaplével összeturmixolunk, mustárral, ecettel, cukorral, borssal ízesítjük. Ha túl sűrű, pici vízzel hígítjuk.
A mártást gyengéden összeforgatjuk a zöldségekkel.
Néhány órát hűtőszekrényben hagyjuk összeérni az ízeket.
Jó étvágyat kívánok!
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!