Könnyű nyári burgonyasaláta

Finom, friss, teljesen zsírmentes és mégis csábítóan krémes. A bécsi burgonyasaláta üdítő nyári változatát a krémesre turmixolt főtt burgonya és a zöldségalaplé teszi selymesen mártásossá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db közepes burgonya

  • 1 db közepes alma

  • 1 db szárzeller

  • 1 db újhagyma

  • 1-1,5 dl zöldség alaplé (vagy zsírmentes húsleves)

  • 1 evőkanál mustár

  • 1 evőkanál ecet

  • 1 evőkanál cukor

  • Só, bors

Elkészítés folyamata:

Burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk (ha apró újburgonyából készítjük, ez a lépés el is maradhat) és kihűtjük. 3 darabot felkarikázunk, vagy kockázunk.

Almát, zellert, újhagymát tetszőlegesre aprítjuk és a burgonyához adjuk.

1 darabot a meleg alaplével összeturmixolunk, mustárral, ecettel, cukorral, borssal ízesítjük. Ha túl sűrű, pici vízzel hígítjuk.

A mártást gyengéden összeforgatjuk a zöldségekkel.

Néhány órát hűtőszekrényben hagyjuk összeérni az ízeket.

Tálalási javaslat

Jó étvágyat kívánok!

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!