Légy egészséges! Kezdhetjük?
Szerb zöldségleves
Mitől szerb ez a zöldségleves? Őszintén szólva fogalmam sincs. Anyukám ilyen néven találta egy réges-régi receptújságban, azóta is a családunk kedvence ez a melengető őszi/téli leves. Hozzávalók[...]
Zeller remulád
Kedvencem ez az őszi-téli vitaminbomba csupa olcsó, könnyen elérhető, hazai szezonális zöldségekből. Mindig szeretem használni azokat az alapanyagokat, amik itt és most nekünk termettek. Hozzávalók 2 személyre:[...]
Pirított gnocchi savanyúkáposztával és szalonnával
A töltött káposzta ízvilága roppanósra sült puha burgonyagombóccal. Nagyszüleink kedvence megszépíti a szürke hétköznapokat. Hozzávalók 2-3 személyre: 50 dkg gnocchi 30 dkg savanyúkáposzta[...]
Gombakrémleves
Valódi hozzávalókból igazi tartalmas íz. Őszi esték elmaradhatatlan kedvence, igazi bekuckózós klasszikus. Amiért érdemes hazaérni. Sok zsemlekockával, vagy sajtos pirítóssal az igazi. Hozzávalók 4 személyre: [...]
Édes-savanyú csirkemell
Telis-tele roppanós zöldségekkel, könnyű csirkehússal, extra ananásszal, selymes szósszal. Hozzávalók 4 személyre: 500 g csirkemell 2 db sárgarépa 2 db lilahagyma (vöröshagyma,[...]
Kamu rakott kel
Maradékmentésből született megoldás, ami könnyű és ízletes. Könnyű tavaszi/nyári ebédnek, vacsorának ajánlom, de akár húsok körete is lehet. Hozzávalók 2 személyre: 1/2 kisebb fej kelkáposzta [...]