Üdvözöllek

Cserni Ágota vagyok, táplálkozásmenedzser, egészségmegőrző táplálkozási tanácsadó.

Fiatal korom óta szívesen foglalkozom a táplálékokkal, elsősorban azok elkészítésével, de érdeklődési köröm a táplálkozás kémiájára, biológiájára és pszichológiájára is kiterjed, tudásomat a magam örömére önszorgalomból gyarapítottam.

A Fitness Akadémia egészségmegőrző táplálkozási tanácsadó képzése számos új információval gazdagított, rendszerezte meglévő tudásomat, új nézőpontokat adott a témában és segített kialakítani, megerősíteni azt a szakmai hozzáállást, amelyet magam is képviselni kívánok. A Kodolányi János Főiskola alkalmazott táplálkozástudományi menedzser szakirányú továbbképzése tovább mélyítette az ismereteimet. Ez az egyedülálló képzés 2017 szeptemberében indult útjára, az országban az elsők között kaphattam kézbe a sikeres elvégzést tanúsító kiváló minősítésű oklevelemet.

A képen Cserni Ágota látható egy rendezvényen

Az igen komoly természettudományos ismeretanyag mellett betekintést nyertem a dietetika világába; a táplálkozással összefüggésben vizsgálhattam az emberi test működését; megismertem a funkcionális élelmiszerek fejlesztési és felhasználási folyamatát; komplex képet kaptam a népbetegségek ok-okozati összefüggéseiről. Szakdolgozatomban a magyar lakosság egészségügyi helyzetét elemeztem, különös fókusszal az életmód- és viselkedésbeli hiányosságokra. Elemzésemben rámutattam, hogy Magyarországon az egészséges életmód feltételei szerencsére kiválóak, de sokan nem rendelkeznek az egészségük menedzseléséhez elegendő és szükséges információval, ezért hazánkban az egészségtudatosság szélsőséges. Szakmai ismereteimet tovább bővítve 2019 nyarán sikeresen elvégeztem az IWI Nemzetközi Fitnesziskola Sporttáplálkozás és Táplálék-kiegészítés képzését. Ezzel a tudással szeretnék segítséget nyújtani a hobbisportolóknak céljaik elérésében.

 

Tanulmányaimat a gasztronómia területén folytattam, 2023-ban jeles minősítésű szakácsvizsgát tettem. Folyamatosan kutatom a gyors, hatékony, hétköznapokban is könnyen kivitelezhető egészséges ételeket.

 

 

Gyalogos túravezetői képzettségemet felhasználva szeretném azokat is mozgásra csábítani, akik valamilyen oknál fogva (túlsúly, társaság hiánya, bizonytalanság) eddig nem merészkedtek a természetbe. Ezáltal a tevékenységemben összeáll az a hármas egység, amely számomra az egészséges életet jelenti.

 

Célkitűzéseim

✔ A környezetemben élő lakosság egészségtudatosságának fejlesztése, egészséges életmóddal kapcsolatos alapvető természettudományos összefüggések megismertetése (prezentáció, vizuális oktatási anyagok)

✔ Közérthető és használható tudás átadása, hogy az egészség valóban egy életmód eredménye legyen

✔ Generációk és családtagok összekapcsolása az egészséges életmódban

✔ Egészséges ételek praktikus beillesztése a napi életvitelbe

✔ Tudatosítani, hogy az egészségünkkel törődni nem luxus