Zöldség alaplé

A jól elkészített, erőteljes ízű alaplé minden finom mártás és leves alapja. Kiemeli az alapanyagok aromáját, és megteremti összhangjukat – amint az a Szakácsok könyvében olvasható.

Hozzávalók 1 literhez:

  • 1 db közepes sárgarépa

  • 1 db közepes fehérrépa

  • 0,5 db kisebb zeller

  • 0,5 db kisebb vöröshagyma

  • 1 db babérlevél

  • 1 liter víz

Zöldségeket közepesre daraboljuk, hagymát negyedbe vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a vizet.

30-40 percig gyöngyözve forraljuk.

Érdemes nagyobb adagot készíteni, fagyasztóban sokáig tárolható. Mártásokhoz, levesekhez, főzelékhez, rizottóhoz nagyon finom alapot ad. Néhány perces elfoglaltságot jelent, a végeredmény pedig egy sokkal teltebb és harmonikusabb ízhatás.

Zöldség alaplé

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!