Zöldség alaplé
A jól elkészített, erőteljes ízű alaplé minden finom mártás és leves alapja. Kiemeli az alapanyagok aromáját, és megteremti összhangjukat – amint az a Szakácsok könyvében olvasható.
Hozzávalók 1 literhez:
1 db közepes sárgarépa
1 db közepes fehérrépa
0,5 db kisebb zeller
0,5 db kisebb vöröshagyma
1 db babérlevél
1 liter víz
Zöldségeket közepesre daraboljuk, hagymát negyedbe vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a vizet.
30-40 percig gyöngyözve forraljuk.
Érdemes nagyobb adagot készíteni, fagyasztóban sokáig tárolható. Mártásokhoz, levesekhez, főzelékhez, rizottóhoz nagyon finom alapot ad. Néhány perces elfoglaltságot jelent, a végeredmény pedig egy sokkal teltebb és harmonikusabb ízhatás.
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!