Zöldbabos tonhalsaláta

A szakácsvizsgám egyik tétele volt ez a komplex saláta, ami könnyű nyári ebédnek vagy vacsorának is tökéletes. Tonhal konzervvel egy egészséges hétköznapi finomság; lazaccal, füstölt halakkal, vagy garnélával igazán luxus falat.

Hozzávalók 2 személyre:

A mártáshoz:

  • 1 evőkanál balzsamecet

  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

  • 3-4 evőkanál olaj

  • só, bors, citromlé, méz

Elkészítés folyamata:

1. Burgonyát hámozzuk és falatnyi kockákra vágjuk. Sós vízben a zöldbabbal együtt megfőzzük. Leszűrjük, öblítjük, hűtjük.

2. Összekeverjük a mártással és néhány órára hűtőbe tesszük.

3. Tányérra rendezzük, rátesszük a halat a főtt tojást és a paradicsomot.

Zöldbabos tonhalsaláta tálalva

Tálalási javaslat

Jó étvágyat kívánok!

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!