Zöldbabos tonhalsaláta
A szakácsvizsgám egyik tétele volt ez a komplex saláta, ami könnyű nyári ebédnek vagy vacsorának is tökéletes. Tonhal konzervvel egy egészséges hétköznapi finomság; lazaccal, füstölt halakkal, vagy garnélával igazán luxus falat.
Hozzávalók 2 személyre:
3 db közepes, vagy 2 db nagyobb burgonya
2 marék fagyasztott zöldbab
2 db paradicsom
2 db kis tonhalkonzerv (sós lében)
A mártáshoz:
1 evőkanál balzsamecet
2 gerezd reszelt fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
só, bors, citromlé, méz
Elkészítés folyamata:
1. Burgonyát hámozzuk és falatnyi kockákra vágjuk. Sós vízben a zöldbabbal együtt megfőzzük. Leszűrjük, öblítjük, hűtjük.
2. Összekeverjük a mártással és néhány órára hűtőbe tesszük.
3. Tányérra rendezzük, rátesszük a halat a főtt tojást és a paradicsomot.
Jó étvágyat kívánok!
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!