Zeller remulád

Kedvencem ez az őszi-téli vitaminbomba csupa olcsó, könnyen elérhető, hazai szezonális zöldségekből. Mindig szeretem használni azokat az alapanyagokat, amik itt és most nekünk termettek.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 150 g zellergumó

  • 150 g sárgarépa

  • 50 g light majonéz

  • zöldfűszerek (snidling, petrezselyem, tárkony)

  • csemege uborka/kapribogyó

  • só, bors, cukor, citromlé

A zöldségeket vékony pálcikákra (julienne) aprítjuk, vagy nagylyukú lereszeljük, sós vízben kb 5-10 perc alatt megpároljuk.

Leszűrjük, kihűtjük. Összekeverjük a mártással, fűszerekkel és az aprított csemege uborkával/kapribogyóval.

Sóval, borssal, citromlével beállítjuk az ízeket.

Tipp: frissíthetjük és színesíthetjük szárzellerel. Ha mártásosan szeretjük, natúr joghurttal higíthatjuk.

Szendvicsalapnak, előételnek, grillezett húsokhoz is ajánlom.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!