Zeller remulád
Kedvencem ez az őszi-téli vitaminbomba csupa olcsó, könnyen elérhető, hazai szezonális zöldségekből. Mindig szeretem használni azokat az alapanyagokat, amik itt és most nekünk termettek.
Hozzávalók 2 személyre:
150 g zellergumó
150 g sárgarépa
50 g light majonéz
zöldfűszerek (snidling, petrezselyem, tárkony)
csemege uborka/kapribogyó
só, bors, cukor, citromlé
A zöldségeket vékony pálcikákra (julienne) aprítjuk, vagy nagylyukú lereszeljük, sós vízben kb 5-10 perc alatt megpároljuk.
Leszűrjük, kihűtjük. Összekeverjük a mártással, fűszerekkel és az aprított csemege uborkával/kapribogyóval.
Sóval, borssal, citromlével beállítjuk az ízeket.
Tipp: frissíthetjük és színesíthetjük szárzellerel. Ha mártásosan szeretjük, natúr joghurttal higíthatjuk.
Szendvicsalapnak, előételnek, grillezett húsokhoz is ajánlom.
Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!