Zabpelyhes császármorzsa fűszeres szilvaraguval

Gyerekkorunk kedvence egészségesen és szezonálisan.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 dkg zabpehelyliszt

  • 10 dkg búzadara

  • 2 dl tej

  • 1/2 citrom reszelt héja

  • 3 evőkanál cukor

  • 2 marék mazsola

  • 2 db tojás

  • 3 evőkanál vaj

  • 20 dkg magozott szilva

  • fahéj, szegfűszeg ízlés szerint

  • 1 kávéskanál kukoricakeményítő

Búzadarát, lisztet és 1 evőkanál cukrot alaposan elkeverjük a tejjel. Néhány órát (akár egy éjszakát is) állni hagyjuk. Belekeverjük a tojások sárgáját, mazsolát, citromhéjat, végül a tojások felvert habját is. Teflon edényben felolvasztjuk a vajat és ráöntjük a masszát. Világosbarna kérget pirítunk az aljára, ekkor még a teteje folyékony lesz. Spatulával óvatosan átfordítjuk. Amikor a másik oldal is kissé lepirult, spatula élével falatnyi rögökre törjük.

A gyümölcsöt kevés vízzel és 2 evőkanál cukorral pár perc alatt megpuhítjuk, majd hideg vízben elkevert keményítővel kissé besűrítjük.

A morzsát gyümölcsraguval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!