Zabpelyhes császármorzsa fűszeres szilvaraguval
Gyerekkorunk kedvence egészségesen és szezonálisan.
Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg búzadara
2 dl tej
1/2 citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
2 marék mazsola
2 db tojás
3 evőkanál vaj
20 dkg magozott szilva
fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
1 kávéskanál kukoricakeményítő

Tálalási javaslat
Búzadarát, lisztet és 1 evőkanál cukrot alaposan elkeverjük a tejjel. Néhány órát (akár egy éjszakát is) állni hagyjuk. Belekeverjük a tojások sárgáját, mazsolát, citromhéjat, végül a tojások felvert habját is. Teflon edényben felolvasztjuk a vajat és ráöntjük a masszát. Világosbarna kérget pirítunk az aljára, ekkor még a teteje folyékony lesz. Spatulával óvatosan átfordítjuk. Amikor a másik oldal is kissé lepirult, spatula élével falatnyi rögökre törjük.
A gyümölcsöt kevés vízzel és 2 evőkanál cukorral pár perc alatt megpuhítjuk, majd hideg vízben elkevert keményítővel kissé besűrítjük.
A morzsát gyümölcsraguval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!