Túrógombóc kekszmorzsával és gyümölcsraguval

Egy kis egészséges édes finomság tele fehérjével és antioxidánssal.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg tehéntúró

  • 5 dkg búzadara

  • 1 tojás

  • 1/2 citrom reszelt héja

  • 3 evőkanál cukor

  • 15 dkg darált kakaós keksz

  • 20 dkg fagyasztott vagy friss bogyós gyümölcs

  • 1 kávéskanál kukorica keményítő

Búzadarát, tojást alaposan összekeverjük 1 evőkanál cukorral és a reszelt citromhéjjal. Néhány órát (akár egy éjszakát is) állni hagyjuk.

Vizes kézzel ízléses nagyságú gombócokat készítünk és megfőzzük. A gombócok főzési ideje: ahány dkg a gombóc, annyiszor 2 perc a főzési idő. Tehát egy 3 dkg gombóc 6 perc alatt lesz kész.

A gyümölcsöt kevés vízzel és 2 evőkanál cukorral pár perc alatt megpuhítjuk, majd hideg vízben elkevert keményítővel kissé besűrítjük.

Gombócokat leszűrjük, megszórjuk kekszmorzsával és a raguval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!