Túrógombóc kekszmorzsával és gyümölcsraguval
Egy kis egészséges édes finomság tele fehérjével és antioxidánssal.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg tehéntúró
5 dkg búzadara
1 tojás
1/2 citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
15 dkg darált kakaós keksz
20 dkg fagyasztott vagy friss bogyós gyümölcs
1 kávéskanál kukorica keményítő
Búzadarát, tojást alaposan összekeverjük 1 evőkanál cukorral és a reszelt citromhéjjal. Néhány órát (akár egy éjszakát is) állni hagyjuk.
Vizes kézzel ízléses nagyságú gombócokat készítünk és megfőzzük. A gombócok főzési ideje: ahány dkg a gombóc, annyiszor 2 perc a főzési idő. Tehát egy 3 dkg gombóc 6 perc alatt lesz kész.
A gyümölcsöt kevés vízzel és 2 evőkanál cukorral pár perc alatt megpuhítjuk, majd hideg vízben elkevert keményítővel kissé besűrítjük.
Gombócokat leszűrjük, megszórjuk kekszmorzsával és a raguval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!