Tonhalas tésztasaláta

A Omega-3 zsírsavak fogyasztása rendkívül fontos egészségünk megőrzése érdekében. Táplálkozásunk jellemzően Omega-6 zsírsavakat tartalmaz (növényi olajok), de nagyon fontos, hogy étrendünk e két zsírsav megfelelő arányát tartalmazza. Az optimális arány 1:3-1:5.

A zsírosabb húsú tengeri halak sok Omega-3 zsírsavat tartalmaznak, ezért érdemes rendszeresen az étrendünkben szerepeltetni.

Ez a villámgyorsan és olcsón elkészíthető saláta vacsorára, vagy akár könnyű ebédre is megállja a helyét. Készíthetjük konzerv, vagy füstölt hallal, de exkluzív vendégváróként pirított garnélával is működik.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 dkg száraztészta (pl.: orsó, csavartcső, masni)

  • 1 tonhal konzerv leszűrve

  • 2 db paradicsom kockázva

  • ½ fej lilahagyma aprítva

  • ½ doboz konzerv kukorica leszűrve

  • ¼ fej saláta, vagy salátamix

  • 3 evőkanál light majonéz

  • só, bors, citromlé

Elkészítés folyamata:

Tésztát megfőzzük, leszűrjük, lehűtjük.

Minden hozzávalót összekeverünk és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!