Tonhalas tésztasaláta
A Omega-3 zsírsavak fogyasztása rendkívül fontos egészségünk megőrzése érdekében. Táplálkozásunk jellemzően Omega-6 zsírsavakat tartalmaz (növényi olajok), de nagyon fontos, hogy étrendünk e két zsírsav megfelelő arányát tartalmazza. Az optimális arány 1:3-1:5.
A zsírosabb húsú tengeri halak sok Omega-3 zsírsavat tartalmaznak, ezért érdemes rendszeresen az étrendünkben szerepeltetni.
Ez a villámgyorsan és olcsón elkészíthető saláta vacsorára, vagy akár könnyű ebédre is megállja a helyét. Készíthetjük konzerv, vagy füstölt hallal, de exkluzív vendégváróként pirított garnélával is működik.
Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg száraztészta (pl.: orsó, csavartcső, masni)
1 tonhal konzerv leszűrve
2 db paradicsom kockázva
½ fej lilahagyma aprítva
½ doboz konzerv kukorica leszűrve
¼ fej saláta, vagy salátamix
3 evőkanál light majonéz
só, bors, citromlé
Elkészítés folyamata:
Tésztát megfőzzük, leszűrjük, lehűtjük.
Minden hozzávalót összekeverünk és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!