Padlizsánkrém

Az örök kedvenc padlizsánkrémnek nagyon sokféle variációja van. Legtöbben a majonézes változatot ismerik, én most egy picit könnyedebb változatot hoztam.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db nagy, vagy 2 kisebb padlizsán

  • Fokhagyma, citromlé, só, bors ízlés szerint

Elkészítés folyamata:

A padlizsánt felvágás nélkül egy serpenyőben feketére sütjük. 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt a belsejét is megpuhítjuk.

Kissé kihűtjük, héját lehúzzuk és ízlés szerinti állagúra aprítjuk.

Kedvünk szerint fűszerezzük.

Tippek:

Grillezés után megmaradt parázson is süthetjük, így nagyon finom füstös aromája lesz.

Római köménnyel és szezámpasztával ízesítve egy libanoni mártogatóst, a Baba Ganoush-t készíthetjük el.

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!