Padlizsánkrém
Az örök kedvenc padlizsánkrémnek nagyon sokféle variációja van. Legtöbben a majonézes változatot ismerik, én most egy picit könnyedebb változatot hoztam.
Hozzávalók 2 személyre:
1 db nagy, vagy 2 kisebb padlizsán
Fokhagyma, citromlé, só, bors ízlés szerint
Elkészítés folyamata:
A padlizsánt felvágás nélkül egy serpenyőben feketére sütjük. 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt a belsejét is megpuhítjuk.
Kissé kihűtjük, héját lehúzzuk és ízlés szerinti állagúra aprítjuk.
Kedvünk szerint fűszerezzük.
Tippek:
Grillezés után megmaradt parázson is süthetjük, így nagyon finom füstös aromája lesz.
Római köménnyel és szezámpasztával ízesítve egy libanoni mártogatóst, a Baba Ganoush-t készíthetjük el.
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!