Magyaros szűzérme
Éttermekben már nagyon ritkán lehet jó minőségben találni, mert manapság sertésszűzből sokkal trendibb fogásokat szokás készíteni.
Friss lecsóval és újburgonyával szezonális, egészséges és villámgyorsan elkészíthető.
Próbáljátok ki, nyűgözzétek le a családot barátokat vagy a külföldi rokonokat.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertésszűz
4-4 db zöldpaprika és paradicsom
1 fej vöröshagyma
6 db közepes burgonya
Néhány evőkanál sertészsír
Só, bors, pirospaprika
Elkészítés folyamata:
Burgonyát 1 mm-es karikákra szeleteljük, egy nagy tepsibe fektetjük a szeleteket, 200-220 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.
Finomra aprított hagymát a zsíron világosbarnára pirítjuk, majd kevés vízzel pároljuk. Ezt 5x ismételjük, hogy igazán puha és jóízű legyen.
Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és hámozott paradicsomot, sózzuk. Lecsót készítünk.
Húst 1 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és kevés zsíron néhány perc alatt megpirítjuk.
Alul ropogós krumpli, omlós húsfalatokkal és szaftos lecsóval. Egy kis hétköznapi luxus.
Lehet extrázni (szalonna, csípős, tejföl, pirított hagyma stb.), de szerintem a maga egyszerűségében tökéletes.
Jó étvágyat kívánok!
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!