Kamu rakott kel

Maradékmentésből született megoldás, ami könnyű és ízletes. Könnyű tavaszi/nyári ebédnek, vacsorának ajánlom, de akár húsok körete is lehet.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1/2 kisebb fej kelkáposzta

  • 2 db paradicsom

  • 2 db zöldpaprika

  • só, étolaj

Elkészítés folyamata:

Hagymából, paprikából, paradicsomból natúr lecsót készítünk. (Ha kész lecsóból készítjük, kb. 20 dkg-ra van szükség.)

Káposztaleveleket sós vízben kb. 5 perc alatt előfőzzük, majd lecsepegtetjük.

Bulgurt a lecsóval és kevés vízzel puhára pároljuk.

Tűzálló edény alját enyhén kiolajozzuk, belesimítjuk a főtt kelkáposzta felét. Rásimítjuk a lecsós bulgurt, kissé tömörítjük.

Tetejére ismét kelkáposzta kerül, melyet végül megkenünk tejföllel. Ekkor tesszük rá a kolbászt is.

200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (amíg tejföl kellemesen megpirul).

Tippek:

Ha nagyon szeretjük a kelkáposztát, az előfőzött leveleket meg is tölthetjük a bulgurral.

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!