Kamu rakott kel
Maradékmentésből született megoldás, ami könnyű és ízletes. Könnyű tavaszi/nyári ebédnek, vacsorának ajánlom, de akár húsok körete is lehet.
Hozzávalók 2 személyre:
1/2 kisebb fej kelkáposzta
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
só, étolaj
Elkészítés folyamata:
Hagymából, paprikából, paradicsomból natúr lecsót készítünk. (Ha kész lecsóból készítjük, kb. 20 dkg-ra van szükség.)
Káposztaleveleket sós vízben kb. 5 perc alatt előfőzzük, majd lecsepegtetjük.
Bulgurt a lecsóval és kevés vízzel puhára pároljuk.
Tűzálló edény alját enyhén kiolajozzuk, belesimítjuk a főtt kelkáposzta felét. Rásimítjuk a lecsós bulgurt, kissé tömörítjük.
Tetejére ismét kelkáposzta kerül, melyet végül megkenünk tejföllel. Ekkor tesszük rá a kolbászt is.
200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (amíg tejföl kellemesen megpirul).
Tippek:
Ha nagyon szeretjük a kelkáposztát, az előfőzött leveleket meg is tölthetjük a bulgurral.
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!