Gombakrémleves
Valódi hozzávalókból igazi tartalmas íz. Őszi esték elmaradhatatlan kedvence, igazi bekuckózós klasszikus. Amiért érdemes hazaérni. Sok zsemlekockával, vagy sajtos pirítóssal az igazi.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg gomba (csiperke, laska, erdei)
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 kis marék szárított vargánya
só, bors, kakukkfű, adalékmentes ételízesítő ízlés szerint
1 evőkanál liszt
200 ml 10%-os tejszín
Elkészítés folyamata:
1.Apróra vágott hagymát a vajon puhára dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a tisztított, aprított gombát. Fűszerezzük és 15-20 perc alatt megpároljuk.
3. Lisztszórással sűrítjük, hozzákeverjük a tejszínt és egy kevés vizet. Botmixerrel simára kavarjuk.
4. Ha szükséges, vízzel beállítjuk a kívánt krémleves sűrűséget és utóízesítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!