Gombakrémleves

Valódi hozzávalókból igazi tartalmas íz. Őszi esték elmaradhatatlan kedvence, igazi bekuckózós klasszikus. Amiért érdemes hazaérni. Sok zsemlekockával, vagy sajtos pirítóssal az igazi.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg gomba (csiperke, laska, erdei)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 5 dkg vaj

  • 1 kis marék szárított vargánya

  • só, bors, kakukkfű, adalékmentes ételízesítő ízlés szerint

  • 1 evőkanál liszt

  • 200 ml 10%-os tejszín

Elkészítés folyamata:

1.Apróra vágott hagymát a vajon puhára dinszteljük.

2. Hozzáadjuk a tisztított, aprított gombát. Fűszerezzük és 15-20 perc alatt megpároljuk.

3. Lisztszórással sűrítjük, hozzákeverjük a tejszínt és egy kevés vizet. Botmixerrel simára kavarjuk.

4. Ha szükséges, vízzel beállítjuk a kívánt krémleves sűrűséget és utóízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!