Édes-savanyú csirkemell

Telis-tele roppanós zöldségekkel, könnyű csirkehússal, extra ananásszal, selymes szósszal.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g csirkemell

  • 2 db sárgarépa

  • 2 db lilahagyma (vöröshagyma, póréhagyma, újhagyma is tökéletes)

  • 1 db kaliforniai paprika

  • 1 doboz konzerv kockázott ananász

  • 1 evőkanál keményítő

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 3 evőkanál ketchup

  • 1 evőkanál méz

  • 1 evőkanál ecet

  • só, bors, olaj

Csirkemellet vékonyra csíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, olajon enyhén lepirítjuk.

Zöldségeket vékonyra csíkozzuk, falatnyira daraboljuk és só nélkül olajon roppanósra pirítjuk.

Az ananász levét alaposan összekeverjük a keményítővel, szójaszósszal, mézzel, ketchuppal és ecettel.

A mártást a pirított zöldségekre öntjük, hozzáadjuk az ananászt és a csirkemell. Sűrűsödésig melegítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!