Édes-savanyú csirkemell
Telis-tele roppanós zöldségekkel, könnyű csirkehússal, extra ananásszal, selymes szósszal.
Hozzávalók 4 személyre:
500 g csirkemell
2 db sárgarépa
2 db lilahagyma (vöröshagyma, póréhagyma, újhagyma is tökéletes)
1 db kaliforniai paprika
1 doboz konzerv kockázott ananász
1 evőkanál keményítő
2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
1 evőkanál ecet
só, bors, olaj
Csirkemellet vékonyra csíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, olajon enyhén lepirítjuk.
Zöldségeket vékonyra csíkozzuk, falatnyira daraboljuk és só nélkül olajon roppanósra pirítjuk.
Az ananász levét alaposan összekeverjük a keményítővel, szójaszósszal, mézzel, ketchuppal és ecettel.
A mártást a pirított zöldségekre öntjük, hozzáadjuk az ananászt és a csirkemell. Sűrűsödésig melegítjük.
Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!