Céklás tojáskrém

Klasszikus tojáskrém zöldséggel tuningolva. Őszi esték kedvenc mártogatósa, jelentős vas- és antioxidáns tartalommal. Ízesíthető hagyományosan, vagy különleges fűszerekkel, ha úgy szereted. Én most curry-vel készítettem.

Hozzávalók 2 személyre:

A tojásokat hideg vízbe tesszük, majd forrástól számított 8 perc alatt megfőzzük. Hűtjük, tisztítjuk és aprítjuk.

Főtt céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük, vagy robotgépben finomra aprítjuk.

Összekeverjük a hozzávalókat, beállítjuk a krémességét és kedvünkre fűszerezzük.

Apróra vágott újhagymával, vagy snidlinggel ízesítjük-díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!