Céklás tojáskrém
Klasszikus tojáskrém zöldséggel tuningolva. Őszi esték kedvenc mártogatósa, jelentős vas- és antioxidáns tartalommal. Ízesíthető hagyományosan, vagy különleges fűszerekkel, ha úgy szereted. Én most curry-vel készítettem.
Hozzávalók 2 személyre:
1 db közepes főtt cékla (készen is kapható)
2 evőkanál natúr joghurt, tejföl, vagy majonéz
1 kávéskanál curry fűszerkeverék
1 szál újhagyma, vagy néhány szál snidling
só
A tojásokat hideg vízbe tesszük, majd forrástól számított 8 perc alatt megfőzzük. Hűtjük, tisztítjuk és aprítjuk.
Főtt céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük, vagy robotgépben finomra aprítjuk.
Összekeverjük a hozzávalókat, beállítjuk a krémességét és kedvünkre fűszerezzük.
Apróra vágott újhagymával, vagy snidlinggel ízesítjük-díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!