Spenótfőzelék

Megosztó étel az biztos, ezzel a recepttel közelebb kerülsz hozzá hogy megszeresd. Próbáld ki! Ha szereted azért, ha még nem szereted, azért.

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 csomag fagyasztott spenót (450-500 gramm)

  • 10 dkg vaj

  • 3 kis gerezd fokhagyma (vagy medvehagyma)

  • 5-6 dl tej

  • 3 evőkanál liszt

  • só ízlés szerint

Vajból és lisztből világos rántás készítünk, belenyomjuk a fokhagymát.

 Hozzátesszük a felolvasztott spenótot és tejet.

Ízlés szerint sózzuk és kis lángon kb. 15-20 perc alatt főzelék sűrűségűre beforraljuk.

Klasszikus feltét a tükörtojás, de sajtos omlettel, grillsajttal, sőt rántott sajttal is nagyon finom.

Tipp:  tavasszal a fokhagyma helyett finomra vágott medvehagymával is kiváló!

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!