Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell
Ünnepre, vagy akár hétköznapra is… Gyors, zamatos, krémes… Éttermi élmény otthon.
Hozzávalók 3 személyre
60 dkg csirkemell
4 dl 10%-os főzőtejszín
50 g aszalt paradicsom
1 marék friss bazsalikom, vagy 2 evőkanál zöld pesto
fűszerkeverék, só, bors ízlés szerint
3 evőkanál étolaj, vagy 5 dkg vaj
Csirkemelleket lapjával félbevágjuk, így vékonyabb szeleteket kapunk. Grill fűszerrel fűszerezzük, kb 30 percet állni hagyjuk.
Olajon, vagy vajon lepirítjuk és puhára sütjük. Ha elkészült, kiszedjük sütőedényből.
A tejszínt a sütőedénybe öntjük, hozzátesszük az apróra kockázott aszalt paradicsomot és a finomra vágott bazsalikomot. Ízlés szerint fűszerezzük és rövid idő alatt besűrítjük a mártást, majd visszatesszük a húsokat is.
Rizzsel, bulgurral vagy rösztivel tálaljuk.
Tipp: a kihűlt csirkemell vékonyra szeletelve és hideg mártás remek szendvics alapanyag.
Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!
