Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell

Ünnepre, vagy akár hétköznapra is… Gyors, zamatos, krémes… Éttermi élmény otthon.

Hozzávalók 3 személyre

  • 60 dkg csirkemell

  • 4 dl 10%-os főzőtejszín

  • 50 g aszalt paradicsom

  • 1 marék friss bazsalikom, vagy 2 evőkanál zöld pesto

  • fűszerkeverék, só, bors ízlés szerint

  • 3 evőkanál étolaj, vagy 5 dkg vaj

Csirkemelleket lapjával félbevágjuk, így vékonyabb szeleteket kapunk. Grill fűszerrel fűszerezzük, kb 30 percet állni hagyjuk.

 Olajon, vagy vajon lepirítjuk és puhára sütjük. Ha elkészült, kiszedjük sütőedényből.

A tejszínt a sütőedénybe öntjük, hozzátesszük az apróra kockázott aszalt paradicsomot és a finomra vágott bazsalikomot. Ízlés szerint fűszerezzük és rövid idő alatt besűrítjük a mártást, majd visszatesszük a húsokat is.

Rizzsel, bulgurral vagy rösztivel tálaljuk.

Tipp:  a kihűlt csirkemell vékonyra szeletelve és hideg mártás remek szendvics alapanyag.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!