Káposztás tészta
Gyerekkori kedvenc, édes-ropogós-krémesre pirult káposzta, sós-édes-csípős ízélmény. Mindez olcsó és egészséges alapanyagokból.
Hozzávalók 2 személyre
40 dkg fejes káposzta (kb. 1/4 fej)
25 dkg száraztészta (klasszikusan nagykocka)
2 kávéskanál só
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál kristálycukor
bors ízlés szerint
Káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk. Nagy lyukú reszelő lereszeljük, vagy kisebb darabokra vágva aprítógépben aprítjuk.
Sózzuk, és 20 perc múlva alaposan kinyomkodjuk a levét.
Olajon megkaramellizáljuk a cukrot és rátesszük a káposztát. Kb. 20 percig pároljuk, pirítjuk.
Kifőtt tésztával alaposan összekeverjük.
Tipp: a pirított káposzta előre elkészíthető, fagyasztható.
Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!
