Zöldséges fasírt
Nagyon szeretem a húsételeket zöldségekkel dúsítani, a párolt sárgarépa és zeller puha-krémes textúrát és isteni ízeket ad a klasszikus fasírthoz.
Hozzávalók (kb. 36-40 fasírtgolyóhoz):
500 g alacsony zsírtartalmú darált hús
2 db szikkadt zsemle, áztatva, szétmorzsolva
1 db nagy sárgarépa reszelve
5 dkg zeller reszelve (elhagyható)
2 db tojás
1 db közepes vöröshagyma, olajon dinsztelve (vagy 1 evőkanál vöröshagyma krém)
2 gerezd fokhagyma
1-1 kávéskanál só, pirospaprika, bors
néhány evőkanál zsemlemorzsa (elhagyható)
Sárgarépát, zellert kevés vízzel puhára pároljuk, a maradék folyadékot a végén leöntjük róla.
Hagymát dinszteljük, majd egy nagy tálban mindent összerakva begyúrjuk a húsos masszát. Ha túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsával sűrítjük, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Tetszőleges alakúra (pogácsa, krokett, golyó, dínó :-) stb…) formázzuk és sütőben vagy air fryerben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: előre elkészíthető, fagyasztható.
Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!
