Zöldséges fasírt

Nagyon szeretem a húsételeket zöldségekkel dúsítani, a párolt sárgarépa és zeller puha-krémes textúrát és isteni ízeket ad a klasszikus fasírthoz.

Hozzávalók (kb. 36-40 fasírtgolyóhoz):

  • 500 g alacsony zsírtartalmú darált hús

  • 2 db szikkadt zsemle, áztatva, szétmorzsolva

  • 1 db nagy sárgarépa reszelve

  • 5 dkg zeller reszelve (elhagyható)

  • 2 db tojás

  • 1 db közepes vöröshagyma, olajon dinsztelve (vagy 1 evőkanál vöröshagyma krém)

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1-1 kávéskanál só, pirospaprika, bors

  • néhány evőkanál zsemlemorzsa (elhagyható)

Sárgarépát, zellert kevés vízzel puhára pároljuk, a maradék folyadékot a végén leöntjük róla.

Hagymát dinszteljük, majd egy nagy tálban mindent összerakva begyúrjuk a húsos masszát. Ha túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsával sűrítjük, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Tetszőleges alakúra (pogácsa, krokett, golyó, dínó :-) stb…) formázzuk és sütőben vagy air fryerben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: előre elkészíthető, fagyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!