Szerb zöldségleves

Mitől szerb ez a zöldségleves? Őszintén szólva fogalmam sincs. Anyukám ilyen néven találta egy réges-régi receptújságban, azóta is a családunk kedvence ez a melengető őszi/téli leves.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g zellergumó

  • 150 g sárgarépa

  • 100 g fehérrépa

  • 150 g burgonya

  • füstölt kolbász szeletek (ízlés szerint)

  • 1 db kisebb vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • majoranna, babérlevél

  • só, bors, olaj

Gyökérzöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük; burgonyát hámozzuk, kockázzuk.

Aprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzátesszük a zöldségeket, fűszereket és a kolbászt.

Gyenge tűzön a burgonya puhulásáig főzzük.

Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!