Szerb zöldségleves
Mitől szerb ez a zöldségleves? Őszintén szólva fogalmam sincs. Anyukám ilyen néven találta egy réges-régi receptújságban, azóta is a családunk kedvence ez a melengető őszi/téli leves.
Hozzávalók 4 személyre:
150 g zellergumó
150 g sárgarépa
100 g fehérrépa
150 g burgonya
füstölt kolbász szeletek (ízlés szerint)
1 db kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
majoranna, babérlevél
só, bors, olaj
Gyökérzöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük; burgonyát hámozzuk, kockázzuk.
Aprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzátesszük a zöldségeket, fűszereket és a kolbászt.
Gyenge tűzön a burgonya puhulásáig főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!
