Spenótfőzelék
Megosztó étel az biztos, ezzel a recepttel közelebb kerülsz hozzá hogy megszeresd. Próbáld ki! Ha szereted azért, ha még nem szereted, azért.
Hozzávalók 3 személyre
1 csomag fagyasztott spenót (450-500 gramm)
10 dkg vaj
3 kis gerezd fokhagyma (vagy medvehagyma)
5-6 dl tej
3 evőkanál liszt
só ízlés szerint
Vajból és lisztből világos rántás készítünk, belenyomjuk a fokhagymát.
Hozzátesszük a felolvasztott spenótot és tejet.
Ízlés szerint sózzuk és kis lángon kb. 15-20 perc alatt főzelék sűrűségűre beforraljuk.
Klasszikus feltét a tükörtojás, de sajtos omlettel, grillsajttal, sőt rántott sajttal is nagyon finom.
Tipp: tavasszal a fokhagyma helyett finomra vágott medvehagymával is kiváló!
Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat
Iratkozz fel a hírlevélre
Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!
