Káposztás tészta

Gyerekkori kedvenc, édes-ropogós-krémesre pirult káposzta, sós-édes-csípős ízélmény. Mindez olcsó és egészséges alapanyagokból.

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg fejes káposzta (kb. 1/4 fej)

  • 25 dkg száraztészta (klasszikusan nagykocka)

  • 2 kávéskanál só

  • 3 evőkanál étolaj

  • 1 evőkanál kristálycukor

  • bors ízlés szerint

Káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk. Nagy lyukú reszelő lereszeljük, vagy kisebb darabokra vágva aprítógépben aprítjuk.

 Sózzuk, és 20 perc múlva alaposan kinyomkodjuk a levét.

Olajon megkaramellizáljuk a cukrot és rátesszük a káposztát. Kb. 20 percig pároljuk, pirítjuk.

Kifőtt tésztával alaposan összekeverjük.

Tipp:  a pirított káposzta előre elkészíthető, fagyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

Tálalási javaslat

Iratkozz fel a hírlevélre

Ne maradj le a friss hírekről és cikkekről!